Hihetetlen trükkel támogatják a külföldiek a bajba jutott ukránokat

Forrás: mama_mia / Shutterstock.com -
Airbnb Oroszország Ukrajna háború Orosz-ukrán háború anyagi támogatás orosz ukrán háború kreatív szállásfoglalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedek óta nem látott katonai konfliktus zajlik Európában. A két héttel ezelőtt kirobbant orosz-ukrán háború rögtön az első napokban éreztette a hatását, ugyanis emberek százezrei keltek útra, hogy elmeneküljenek a bombázások elől.

Az eltelt két hétben több mint másfél millió ukrán hagyta el hazáját, közülük 200 ezren Magyarország felé vették az irányt. Sokan azonban nem tervezik, hogy elhagyják otthonaikat és a végsőkig kitartanak, sőt készek harcolni is Ukrajnáért. Az országban rekedt embereken a környező államok, humanitárius szervezetek, valamint a civilek is igyekeznek segíteni. Az élelmiszert, tisztálkodószereket azonban nem olyan könnyű eljuttatni az ostrom alatt álló városokba.

Néhány külföldi ezért meglepő trükkel támogatja a bajba jutott ukránokat.

Kreatív formáját találták meg az ukránok támogatásának Forrás: mama_mia / Shutterstock.com

Az emberek egy jelentős része a szállásfoglaló felületeken keresztül adományoz pénzt a rászorulóknak. Ukrajnában is népszerű az Airbnb, az az internetes felület, amelyen keresztül bárkinek megvan a lehetősége arra, hogy kiadja lakását, szabad szobáját a turisták számára. A háború sújtotta országba most nem érkeznek turisták, azonban az Airbnb felületén szinte minden kiadó szálláshely foglalt.

Amerikai, angol és kanadai emberek ugyanis ezen szállások lefoglalásával támogatják az ukránokat. A foglalási hullám március elején indult be és pár nap alatt 61 ezer éjszakát vettek igénybe a külföldiek, anélkül, hogy ténylegesen elutaztak volna Ukrajnába. A foglalások összértéke megközelíti a 2 millió dollárt, a 710 millió forintot – írja a CBS News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.