Megdöbbentek a fehérvári csapattársak, mikor hallottak a válogatott kapus öngyilkossági kísérletéről

Forrás: MTI/Beliczay László -
Székesfehérvár öngyilkossági kísérlet focista Mladen Bozsovics kapus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan mi is beszámoltunk róla, Mladen Bozsovicsot lőtt sebekkel találták meg a saját háza előtt. A MOL Fehérvár korábbi, negyvenkétszeres montenegrói válogatott kapusa maga ellen fordította a fegyvert. Az egykori fehérvári csapattársakat sokkolták a történtek.

A szerb sajtó értesülései szerint Bozsovics egyszer lábon, egyszer mellkason lőtte magát egy vadászpuskával; úgy tudni, hogy előtte gyógyszereket vett be. A kapust kórházba szállították, a legfrissebb információk szerint kielégítő az állapota.

"Teljesen ledöbbentem a hírtől. Az öltözőben központi figura volt, jó kedélyű srácnak ismertem meg, aki a magánéletéről nem beszélt nekünk, a délszláv játékosok egymás között jobban megosztották a problémáikat. Előfordult, hogy a mérkőzések közben volt kirohanása, de ez a futballban benne van, nem keverném össze a pályán kívüli dolgokkal. Sajnálom, hogy megcsúszott az élete, de örömmel hallottam, hogy már valamelyest jobban van. Remélem, talál olyan szakembert, aki orvosolni tudja a lelki problémáit is" - mondta a Blikknek a korábbi csapatkapitány, Juhász Roland.

csalódott játékosok, A Videoton kapusa, Mladen Bozsovics Forrás: MTI/Beliczay László

A szerb Kurír arról értesült, hogy Bozsovics nem először jutott el az öngyilkosság gondolatáig. Anyagi gondokkal és mentális problémákkal is küzdött, emellett gondjai adódtak a hatóságokkal családon belüli erőszak miatt.

Bozsovics 2011-ben, a Buducsnoszt és a Partizan Belgrád érintésével került Székesfehérvárra, ahol három év leforgása alatt 89 mérkőzésen lépett pályára. Ezután Oroszországban, Cipruson és a hazájában is védett, jelenleg a montenegrói Zeta kapusa.

"Sajnálattal hallottam a hírt. Egy szezont játszottunk együtt, a pályán mindig magabiztosnak, nyugodtnak tűnt. Az öltözőben pedig volt szava, ha megszólalt, arra mindenki odafigyelt. Nagyon sok erőre lesz szüksége neki és a családjának is" – mesélte volt csapattársáról Torghelle Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.