Orosz-ukrán háború: ennyi embert fogadtak tegnap a fővárosi pályaudvarokon

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán -
ukrajnai háború Orosz-ukrán háború menekültek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ukrajnai háború elől 4425 ember, köztük 1080 gyermek érkezett szerdán Budapestre vonattal - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A police.hu oldalon csütörtök reggel azt írták, hogy a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek.

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 83 ember, köztük 39 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg - tették hozzá.

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán

Jelezték, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket.

A menekültek ellátása, szállítása és elszállásolása érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.