Ismét növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma, egyre többen kerülnek kórházba Belgiumban

Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq -
COVID-19 Belgium fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Belgiumban folytatódik a koronavírus-fertőzéses esetek számának növekedése, naponta mintegy nyolcezer fertőzöttet vesznek nyilvántartásba az országban, és ismét egyre több embert szállítanak kórházba a fertőzés súlyos tüneteivel - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

Az illetékes belga közegészségügyi hatóság adatai szerint az elmúlt hét napban naponta átlagosan 7936 új koronavírus-fertőzéses esetet azonosítanak Belgiumban, ami 31 százalékos növekedést jelent az előző héten feljegyzett számokhoz képest.

Az új fertőzéses esetek 62,5 százalékát az omikron BA.2-es alváltozata, 37,5 százalékát pedig az omikron fő verziója teszi ki. A delta variáns teljesen eltűnt az országból. A növekedés ellenére a szakértők szerint nincs ok az aggodalomra, a fertőzésszám növekedése ugyanis várható volt a járvány visszaszorítását célzó intézkedések mintegy két héttel ezelőtti feloldását követően - közölték.
A beszámoló szerint növekszik a kórházba szállított fertőzöttek száma is Belgiumban. Naponta átlagosan 151 beteget helyeznek el ápolási intézményekben, ami 7 százalékos növekedést jelent az előző hét naphoz képest.

Covid-19-ben szenvedő beteget ápolnak egy brüsszeli kórház intenzív osztályán Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A koronavírus-fertőzés következtében elhunytak átlagos száma csökkent, a mérséklődés üteme azonban lassult. Naponta átlagosan 19 fertőzött beteg hal meg Belgiumban, ami 1 százalékos csökkenést jelent a múlt hét adataihoz képest. Jelenleg mintegy 2100 embert ápolnak koronavírus-fertőzéssel belga kórházakban, 107-tel többet, mint vasárnap. Közülük 173 beteget intenzív osztályon kezelnek, és 72 ápolt légzését segítik gépekkel.

A járvány kezdete óta 3 658 084 ember szervezetében mutatták ki a koronavírus jelentlétét, a halálos áldozatok száma 30 445 Belgiumban.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.