Tragédia: lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép, több mint 130 ember utazott a fedélzetén

Kína repülőgép utasszállító lezuhant
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép hétfőn a dél-kínai Kuanghszi tartományban, több mint 130 utassal a fedélzetén - jelentette több kínai állami sajtóforrás.

A China Eastern Airlines kínai légitársaság Boeing 737-es típusú utasszállítója Kunmingból tartott Kantonba (Kuangcsou), amikor lezuhant. Egyes források szerint a fedélzeten 133, mások szerint 132 ember tartózkodott, akik közül kilencen a személyzet tagjai voltak.

A kevesebb, mint kétórás útidejű járaton közlekedő gép a VariFlight repülési információkat nyújtó platform adatai szerint 8800 métert meghaladó magasságban repült, amikor a felszállás után egy órával hirtelen a repülési magasság alá ereszkedett, és a sebessége is csökkent. Percekkel később megszűnt a kapcsolata a földi irányítóközponttal.

A gép hegyoldalban csapódott be, ahol ennek nyomán tűz ütött ki. A kínai állami hírcsatornákon közzétett, a környéken készült amatőr felvételeken a hegyoldalról felszálló sűrű füst látható. A helyi hatóságok közlése szerint a tüzet már sikerült eloltaniuk a helyszínre érkező tűzoltóknak. Egyes felvételeken a gép leszakadt darabjai láthatóak, melyeket a becsapódás helyszínének környékén találtak meg. Folynak a mentési munkálatok, áldozatokról egyelőre nem közöltek híreket.
A Global Times című kínai lap információi szerint a balesetet szenvedett repülőgép hat és fél éve közlekedett.


A lap az internetes kiadásában rámutatott: február 19-ig a kínai polgári légi közlekedésben a százmillió órát is meghaladta a biztonságos repülési idő, ami világszerte rekordnak számított.
Kínában utoljára 2010-ben történt halálos kimenetelű légi baleset: akkor az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban zuhant le gép, 44 ember halálát okozva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.