Ekkor temetik el a háborúban elhunyt magyar katonát, Kis Sándort: gyermekei nem lesznek ott a szertartáson

Kis Sándor háború temetés hősi halott Orosz-ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a  magyar hadsereg ugyan kimarad a orosz-ukrán háborúból, de Kárpátalján élő, magyar származású katonák részt vesznek a harcokban. Ketten sajnos már el is estek a harcmezőn. Egyikük Kis Sándor katonai tengerész. 

Korábban a Borsnak nyilatkozott Kis Sándor tengerész özvegye, aki szerint férje halála nem volt hiábavaló.

"Megnézték a halottak nevét tartalmazó listát. Sándor nem szerepelt rajta. Beküldtek a sebesülteket ellátó kórházba. A sürgősségi osztályon nem kezelték a férjemet. Amikor ez kiderült, le kellett mennem a halottasházba. 12 elhunyt feküdt ott, köztük nők is. Megnéztem az élettelen testeket, és felfedeztem köztük Sándorét is. Az arca alig volt felismerhető, de a mellén levő névcímke sértetlen maradt. Így oszlott el minden kétségem. Az én férjem halt meg" - mesélte elcsukló hangon az asszony.

gyertya halál halott gyász elhunyt Forrás: Shutterstock

Sándortól kedden vesznek végső búcsút. A kárpátaljai magyar felmenőkkel bíró hősi halottól a családján és a barátain kívül a bajtársai is elbúcsúznak.

"Ungváron, a szülőföldjén pihen majd az örökkévalóságig. A gyerekeket nem viszem magammal, nem nekik való egy temetés. A két kisfiunknak mindig a legnagyobb szeretettel és büszkeséggel mesélek majd az apjukról. Sándor egy igazi hős, aki az életét áldozta Ukrajnáért"

– mondta zokogva a fiatal özvegy.

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, IDE kattintva megnézheted, miként tudod őket támogatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.