Homokban táncolt Vilmos és Katalin: így még biztosan nem láttad a hercegi párt

Forrás: AFP
Forrás: AFP -
Belize királyi család Katalin hercegné Vilmos herceg Vilmos és Katalin II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén februárban ünnepelte trónra lépésének hetvenedik évfordulóját II. Erzsébet. A platinajubileum alkalmából indult karib-tengeri körútra a királynő legidősebb unokája, Vilmos herceg és felesége, Katalin.

Belize egykori brit koronagyarmatként ma is a Nemzetközösség tagja, és habár négy évtizede kivívta függetlenségét, még mindig II. Erzsébet az ország uralkodója. A Közép-Amerika keleti partján található kis állam északon Mexikóval, délen Guatemalával határos, és ez az egyedüli angolul beszélő ország Közép-Amerikában.

Vilmos herceg és Katalin a garifunákat látogatták meg, azt a belize-i kisebbséget, amelynek tagjai olyan emberek, akiknek az egyik szülője afrikai, a másik pedig amerikai bennszülött indián. A hercegi pár részt vett a garifunák helyi ünnepségén Hopkins falujában, megkóstolták a hudutu nevű levest és kipróbálták a punta-táncot is.

Vilmos egy 57 éves helyi asszonnyal táncolt a homokban, akit lenyűgözött a herceg mozgása. A hölgy szerint a királyi sarj egyből ráérzett a puntára. A lakosok dicsérték Katalint is, aki szintén nem kérette magát – írja a People.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.