Kerekesszékbe kerülhet II. Erzsébet: lehet, hogy hamarosan nem lesz képes járni a királynő

Forrás: AFP/Isabel Infantes -
kerekesszék II. Erzsébet állapota királyi család lift Balmoral II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet idén február elején ünnepelte trónra lépésének hetvenedik évfordulóját. Az országos fesztivál hangulatát hamar tönkretették a királynő állapotáról szóló hírek. Az uralkodó ugyanis elkapta a koronavírust, egy amerikai lap pedig azt állította, hogy életét vesztette a királynő.

Nemcsak a britek, hanem más országok lakói is aggódva figyelik a II. Erzsébet állapotáról szóló híreket. A 95 éves uralkodó ugyan sikeresen legyőzte a vírust, de a szervezete nagyon legyengült és csak bottal tud járni. Mivel egyre nehezebben mozog, ezért már kutyáit, a corgijait sem ő sétáltatja.

Évente kétszer biztosan megszáll a Balmoral-kastélyban Forrás: Shutterstock

A palota igyekszik felkészülni minden eshetőségre, és ahol csak lehet, segítik a közel százéves királynő életét. Ezen dolgozik a Balmoral-kastély személyzete is. A királynő kedvenc pihenőhelye Skóciában található, és évente kétszer biztosan megszáll a festői környezetben fekvő rezidencián. Nemrég átalakítást hajtottak végre az épületben, ami szintén a királynő kényelmét szolgálja.

A kastélyba beépítettek egy olyan felvonót, amely képes három főt vagy egy kerekesszékes embert szállítani. Ezzel a megoldással a királynő lépcsőzés nélkül elérheti majd a hálószobáját, ha képtelen lesz saját lábán közlekedni – írja a Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.