Az Agrárminisztérium közreműködésével valósul meg a HírTV legújabb, a magyar agráriummal foglalkozó magazinműsora. A Zsuzsi asztala címmel debütáló programban György-Horváth Zsuzsa műsorvezető mutatja be a nézőknek a vidéki élet szépségeit, az agrárszakma rejtelmeit, illetve azt az utat, amelyen keresztül egy-egy termék élelmiszerként az asztalra kerül.

A HírTV programkínálatában minden szombaton jelentkező vidékjáró magazinműsorban érdekes és izgalmas formában, a műsorvezető szemüvegén keresztül tekinthetnek be a tévénézők a hazai agrárkulturális életbe, az agrárszakmában dolgozó jeles szakemberek tevékenységébe és mindennapi életébe, illetve azokba a folyamatokba, melyek során a nap mint nap fogyasztott termékek elkészülnek. A műsorban ezen felül kirajzolódnak az egyes gazdák életútjai, sikereik és nehézségeik.

György-Horváth Zsuzsa műsorvezető különböző vidéki gazdaságokba látogat el, ahol nemcsak megfigyeli a munkafolyamatokat és beszélget a gazdákkal, hanem maga is részt vesz a különféle termékek előállításában, ezzel is közelebb hozva a nézőket a vidéki élet, az agrárium lenyűgöző világához.

HírTVForrás: Origo

"A műsor készítésével az a célunk, hogy más köntösbe bújtassuk az agrártémákat, mint amire az emberek asszociálnak, ha meghallják azt, hogy agrárműsor. A magyar vidék tele van izgalmasabbnál izgalmasabb történetekkel és emberekkel. Úgy szeretnénk bemutatni egy-egy területet, hogy a néző a képernyő előtt ülve azt érezze, hogy ő is szívesen kipróbálná az adott mezőgazdasági munkát" – nyilatkozta a műsor háziasszonya.

A Zsuzsi asztalá-ban terítékként megjelennek a hazai tájegységek híres zöldségei, gyümölcsei, de a tévénézők betekintést nyerhetnek többek között a tej-, vaj-, kenyérkészítés vagy borászkodás tudományába is.

"Itt nem feltétlenül az lesz a lényeg, hogy mi, hanem hogy honnan és hogyan kerül az asztalra!" - folytatta a műsorvezető.

"Izgatottan várjuk legújabb műsorunk premierjét, hiszen formabontó eszközökkel szeretnénk megmutatni a nézőknek azt a világot, ami az utóbbi időben ugrásszerű fejlődésnek indult magyar agráriumot jellemzi. A műsor újszerű formátuma garancia arra, hogy a közönség egy igazán izgalmas és emberközeli módon ismerkedjen meg a magyar gazdákkal és a világszínvonalú termékeikkel. Ezen felül pedig azt is megmutatjuk, hogy mekkora fejlődésen mentek keresztül a vidéki gazdaságok, ezáltal mennyire vibrálóvá, értékessé és sokoldalúvá vált a vidéki élet Magyarországon" – mondta el Gajdics Ottó, a Hír TV tartalmi igazgatója.

Az új műsor minden szombaton 13 órakor lesz látható a HírTV-n, az első adás március 26-án érkezik a képernyőkre.

ZSUZSI ASZTALA – A vidék az új nagyváros!