Borzasztó baleset történt egy vidámparkban: szabadesést szimuláló toronyból zuhant a mélybe egy fiú

Fotó: Csudai Sándor -
baleset torony szabadesés Vidámpark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szabadesést szimuláló toronyból zuhant a mélybe egy 14 éves fiú egy vidámparkban csütörtök este a floridai Orlandóban.  A fiút kórházba szállították, de életét nem tudták megmenteni - közölte a rendőrség.

Egy, a balesetről készült videón az látható, hogy az attrakcióba beszálló látogatók hibásnak látnak egy védőkorlátot, de a szerelvény elindul felfelé, majd valaki a mélybe zuhan róla. A tragédia az Ikon Park nevű vidámparkban történt. A szabadeséstornyot és a szomszédos attrakciót meghatározatlan időre bezárták.

A zuhanás élményét kínáló tornyot a múlt év végén, a karácsonyi-újévi ünnepek idején adták át. Az attrakciót működtető cég szerint eddig nem volt semmiféle probléma a Free Fall-toronnyal, amely 131 méterével a világ legmagasabb, magában álló szabadeséstornya. A Free Fall 30 utast szállító szerelvénye 130 kilométeres/órás sebességgel a föld felé száguldva teremti meg a szabadesés élményét - olvasható a vidámpark honlapján - írja az MTI.

Ebből a szabadesést szimuláló toronyból zuhant ki a 14 éves fiú:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.