Mi is írtunk korábban az idei Oscar-díjátadó legbotrányosabb pillanatáról, amikor Will Smith élő adásban húzott be egyet Chris Rocknak, amiért a komikus elsütött egy rossz viccet a feleségével kapcsolatban. Úgy tűnik, a pofon sokba kerülhet a színésznek: lehet, hogy még az Oscar-díját is vissza kell adnia.

Ilyen talán még sosem történt az Oscar történetében: Will Smith behúzott egyet Chris Rocknak, mert az a felesége kopaszságán viccelődött. Will Smith felesége először 2018-ban tett említést arról, hogy olyan betegségben szenved, amitől kihullik a haja. Most ismét előjött a kór, és egy ideje csak kopaszon látható a színésznő.

A botrányról készült felvételek azóta az egész világot bejárták:

 Mivel erőszakról van szó, felmerült a lehetősége annak, hogy Chris Rock feljelentést tesz Will Smith ellen. Ám a Los Angeles-i rendőrség a Variety megkeresésére elmondta, hogy a komikus egyelőre nem kívánja jogi útra terelni a történteket. Ennek ellenére Smithnek sokba kerülhet még ez a nem mindennapi incidens.

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia magatartási kódexe szerint ugyanis minden körülmények fontos az Akadémia értékeinek megtartása, például az elfogadás vagy az emberi méltóság tisztelete
- írja a Blikk.

A lap a New York Post alapján azt írja, hogy az Oscar-szobrokat odaítélő Akadémia az irányelvei alapján megteheti, hogy megkérje a színészt, adja vissza a díjat. Az Akadémia egy bejegyzésben leírta, hogy elítélik az erőszak minden formáját.