Szörnyű tragédia: nem tudta legyőzni a leukémiát, elhunyt a 28 éves focista

Forrás: Shutterstock -
halál futball leukémia gyász Miguel Van Damme tragédia foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt a belga Cercle Bruges kapusa, Miguel Van Damme. A focista hosszú évek óta harcolt a leukémiával, ám végül nem sikerült legyőznie a gyilkos kórt.

Van Damme 2016 nyarán, egy rutin orvosi vizsgálat során tudta meg, hogy leukémiás. A kapus azonnal megkezdte a kezeléseket, és egy évvel később már azt nyilatkozta, hogy a betegsége visszahúzódó fázisban van, ő pedig sokkal jobban érzi magát.

A 2017–2018-as idényben a Belga Kupában vissza is tért a pályára, bár ekkor még gyógyszeres kezelésre szorult. 2020 nyarán aztán minden remény szertefoszlott: kiderült, hogy visszaesett, és nem sok esélye van a túlélésre.

Csapata, a Cercle Bruges március 28-án adta hírül, hogy a betegséggel évek óta küzdő Miguel Van Damme 28 évesen elhunyt. Felesége, Kyana Dobbelaere Instagramon búcsúzott férjétől, akivel egy évvel ezelőtt született meg első gyermekük.

A szívszorító fekete-fehér posztban Kyana azt írta, Miguel olyan utolsó meccsre utazott, amit már nem lehet megnyerni. Mint írja, a focista úgy harcolt, mint egy oroszlán, és kitartása példa lehet sokak számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.