Gyász: Elhunyt Farkas Ricsi, a nagybeteg fiú, akiért összefogott az ország

Forrás: Facebook -
betegség Farkas Ricsi gyászhír gyász nagybeteg tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húszéves korában örökre lehunyta szemét a ritka betegséggel küzdő fiú.

Farkas Ricsi halálhírét családja jelentette be a megsegítésére létrehozott Facebook oldalon.

Ricsi 2002 nyarán született és már másfélévesen komoly immunbetegséggel diagnosztizálták. Először nyirokcsomó-, máj-, majd tüdőtályogot fedeztek fel nála, ezért átesett egy csontvelőátültetésen, melynek donora az édesanyja volt.

Ritka és gyógyíthatatlan betegséggel küzdött egész életében Forrás: Facebook

Állapota javult ugyan, azonban szövődményként tüdőfibrózist kapott. Mivel a krónikus folyamatot sikerült eléggé megfékezni ahhoz, hogy alkalmas legyen rá, az orvosok végül a tüdőtranszplantáció mellett döntöttek. A donor ezúttal is az anyja volt, akinek egyik tüdőlebenyét ültették be a beteg Ricsike eltávolított tüdeje helyére – írtuk egy korábbi cikkünkben.

A fiú egészsége folyamatosan változott, hol jobban, hol rosszabbul érezte magát, de a családja, valamint ismeretlen jótevők támogatásának köszönhetően rendszeresen kaphatta a kezeléseket. Ricsi azonban ma reggel, húszéves korában örökre lehunyta a szemét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.