dokumentumfilm úszó Hosszú Katinka olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Hosszú Katinkáról szóló hivatalos életrajzi dokumentumfilm, Katinka címmel 2022. május 12-től látható a magyar mozikban. A dokumentumfilmnek elkészült a legújabb előzetese is, amely felidézi a forgatás legemlékezetesebb pillanatait.

A Hosszú Katinkáról szóló hivatalos életrajzi dokumentumfilmet 2020 eleje óta, több mint két évig forgatták. Hosszú Katinka portréja mellett bemutatja a tokiói olimpiára való felkészülését, olimpiai szereplését, és az azt követő időszakba is bepillantást enged. A dokumentumfilmből megismerhetjük Katinka gyermekkorát, felnőtté válását, magánéletének és sportkarrierjének meghatározó személyiségeit, állomásait, helyszíneit.

A stáb szárazon és vízen, hullámhegyeken és hullámvölgyeken keresztül követte kamerájával a magyar úszófenomént. A forgatás két éve alatt Katinkának és az alkotóknak rendkívüli kihívásokkal kellett megküzdeniük. A koronavírus járvány, a karantén, a lezárások, az olimpia elhalasztása és rendhagyó megrendezése mind-mind óriási erőfeszítéseket követeltek, de az alkotók ezekben az embertpróbáló időszakokban is folyamatosan rögzítették Katinka életének minden lényeges eseményét.

A dokumentumfilm készítői a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó kulisszák előtti és kulisszák mögötti életét is leforgatták. Megpróbáltak fizikailag és lelkileg minél közelebb kerülni Katinkához, hogy minél összetettebben és mélyebben tudják megmutatni a nézőknek mindazt, amit egy kívülálló soha nem láthat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.