Drámai részletek a mindszenti vonatbalesetről: az egyik túlélő zokogva kereste a barátait

Forrás: MTI/Rosta Tibor -
vonatbaleset Mindszent baleset tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mindszenti vonatbaleset egyik túlélője, F. László abban a kisteherautóban ült hat társával együtt, ami kedd reggel összeütközött egy vonattal. A balesetben a gépjármű öt utasa halt meg. 

Egy vonat egy kisteherautóval ütközött össze kedd reggel 7 óra előtt Mindszent határában egy vasúti átjáróban. Videó is készült a tragikus balesetről. Öt ember a helyszínen életét vesztette. A motorvonat vezetője érzékelte a gépjárművet, de esélye sem volt megállni. A teherautót félrelökte, és mintegy 100 métert siklott még, mielőtt felborult. A gépjármű utasai közül csak ketten élték túl a balesetet.

A baleset egyik túlélőjét a tűzoltók mentették ki a kisteherautóból, a másik, F. László még a saját lábán szállt ki, de később elvesztette az eszméletét. F. László élettársa, B. Andrea megszólalt a szörnyű tragédia után.

"A párom csakúgy, mint minden más reggelen, ezúttal is munkába indult. Felelős férfi. Nem sokkal később az egyik családtag szólt, hogy menjek ki a vasúthoz, mert volt egy baleset. Azonnal felöltöztem és már indultam is. A helyszín már tele volt rendőrökkel, mentősökkel és tűzoltókkal. Kértem őket, hogy mondják el, mi van a párommal. Akkor tudtam meg, hogy Laci az egyik túlélő" – mondta Andrea a Borsnak.

"Szerencsére már beszélni is tudtam a kedvesemmel. Éppen akkor tért magához, amikor bementem a kórtermébe. Összevarrták a fejét, igaz, a jobb oldala tiszta fekete. Belső vérzése van, az agyában vérrögök vannak. Amikor meglátott, azt kérdezte: Istenem, hol vannak a barátaim? Kénytelen voltam megmondani az igazat. Sokkot kapott, és nem bírta a sírást abbahagyni. Szinte el sem akarta hinni, hogy mi történt" – mondta az élettárs.

Mindszent, 2022. április 5. Összeroncsolódott kisteherautó Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjárónál 2022. április 5-én. A kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott és az árokba borult. A balesetben öt ember a helyszínen meghalt és több mint tíz megsérült. MTI/Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor

Az egyik elhunyt testvére is megszólalt a lapnak:

"Én még aludtam, amikor elindult, tehát reggel még csak el sem tudtunk köszönni. Borzalmas volt a felborult vonatot és a furgont látni. A testvérem lakatosként dolgozott a barátaival, éppen Nagyfára mentek volna egy építkezésre csöveket hegeszteni. Azonnal megismertem a brigádautójukat. Semmi kétségem nem volt afelől, hogy István meghalt. Az édesanyám viseli talán a legrosszabbul, hozzá már kétszer is orvost kellett hívni" - mondta.

Barsi Balázs, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke elmondta, a mozdonyvezető szabályosan járt el. A mozdonyvezető és a vele utazó vezető-jegyvizsgáló könnyebb sérülésekkel megúszták, és ők is segítettek a sérültek mentésében. A vonaton 12 utas tartózkodott, közülük többen kórházba kerültek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.