Károly herceg egy szexuális bűnözővel levelezett: dokumentumfilm buktatta le a trónörököst

123rf.com -
dokumentumfilm Károly herceg Jimmy Savile szexuális bűnöző botrány A királyi család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészen botrányos történet látott napvilágot a Netflix legújabb dokumentumfilmjének köszönhetően. Ismét a királyi család egy tagja került reflektorfénybe.

A brit trón várományosa, Károly herceg a hírhedt médiaszemélyiséghez, Jimmy Savile-hoz fordult segítségért, hogy helyreállítsák a királyi család megtépázott hírnevét. Károly egy kézzel írt levélben kérte Savile tanácsát még a nyolcvanas években, a férfi pedig örömmel állt az uralkodói sarj rendelkezésére.

Levélben kérte a hírhedt médiasztár segítségét Forrás: 123rf.com

Savile megtervezte, milyen eseményeken, jótékonysági rendezvényeken kellene megjelennie Károlyéknak, hogy jobb színben tűnjenek fel.

A Netflix most elkészült dokumentumfilmje azonban lerántja a leplet Jimmy Savile igazi arcáról. A médiamogul ugyanis az Egyesül Királyság egyik legnagyobb szexuális bűnözője volt, aki 2011-ben bekövetkezett haláláig több száz embert megerőszakolt vagy molesztált. Semmire sem volt tekintettel, az áldozatai közt találtak kisgyermeket és nyugdíjast is – írja a Sun cikke alapján a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.