Óriási razziát tartottak a rendőrök a belvárosban: a jövőben erre rendszeresen lehet számítani

Forrás: Police.hu -
razzia rendőrség Belváros Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei több társhatósággal közösen komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak 2022. április 9-én éjszaka a főváros V., VI. és VII. kerületében.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalanul közlekedők – köztük a taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak: ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

A rendőrök több mint 700 igazoltatást végeztek, 19 embert fogtak el vagy állítottak elő kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság, járművezetés az eltiltás hatálya alatt és lopás miatt, valamint két embert körözés miatt. A rendőrök további két ember orvosi ellátásáról is intézkedtek.

Több mint 700 igazoltatást végeztek a endőrök Forrás: Police.hu

Az akció során 246 gépjárművet ellenőriztek, 133 esetben pedig alkoholszondát is alkalmaztak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott.

Kisebb közlekedési szabálysértések miatt hat, egyéb szabálysértések miatt négy feljelentés készült. A rendőrök záróvonal átlépése, köztisztasági szabálysértés, kötelező haladási irány megszegése és hatósági engedély hiánya miatt összesen öt esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Nyolc embert közigazgatási bírsággal sújtottak kanyarodási szabályok és behajtási tilalom megsértése és ittas vezetés miatt.

A razzia során kilenc szórakozóhely, valamint négy szálláshely működését is ellenőrizték az V. és VII. kerületek területén, amely eredményeként a társhatóságok négy esetben alkalmaztak bírságot és kezdeményeztek egyéb eljárást.

A hétvégihez hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet majd számítani a fővárosban - írja a Police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.