Hatalmas napvihar csaphat le a Földre: világszerte tönkreteheti az elektromos hálózatokat

Forrás: NASA -
NASA napkitörés Föld műhold
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NASA mérései szerint hamarosan óriási napvihar csaphat le a Földre. Az Egyesült Államok Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatala szerint az elmúlt órákban számos geomágneses vihart figyeltek meg, ami több erős koronatömeg-kilökődést idéz elő.

A NASA mérései szerint minden eddiginél nagyobb nagyobb napvihar csaphat le a Földre. Az Egyesült Államok Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatalának információi szerint az elmúlt órákban számos geomágneses vihart figyeltek meg, ami több erős koronatömeg-kilökődést idéz elő.

A napkitörésekről készült, egyik leglátványosabb kép. Egy ilyen esemény"rendesen összerázza" a Föld mágneses mezejét és súlyos károkat okoz a földi transzformátorokban, kommunikációs és energiaelosztó rendszerekben Forrás: NASA

Egy ilyen erős napkitörés képes világszerte tönkretenni az elektromos hálózatokat.

A kutatók szerint viszonylag magas annak a valószínűsége, hogy olyan erős napkitörés indul a Napból, amely leállítaná a globális internetet - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.