Érdemes mielőbb bevásárolni a négynapos hétvégére, mivel húsvét alatt csak szombaton lesznek nyitva a boltok, így jelentős tömeg várható az üzletekben.

A húsvét miatt áprillis 15-től 18-ig négynapos hétvége lesz. A péntek, a vasárnap és a hétfő ezen felül ünnepnap, ezért csak szombaton lesznek nyitva a boltok - írja a budapestkornyeke.hu. Ez azt is jelenti, hogy a legtöbb üzlet, mint az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Tesco és a Spar egységei is zárva lesznek ezeken a napokon.

Forrás: Shutterstock

A Penny nyitvatartása

  • április 15-én, pénteken (nagypéntek) valamennyi bolt zárva tart;
  • április 16-án, szombaton az üzletek szokásos nyitvatartási rend szerint működnek;
  • április 17-én, vasárnap (húsvét) a boltok zárva tartanak;
  • április 18-án, hétfőn (húsvét) a boltok zárva tartanak;
  • április 19-től az üzletek a szokásos nyitvatartási rend szerint tartanak nyitva.

A magyar üzletláncok, mint a CBA, a Reál és a Coop esetében nincs egységes nyitvatartási rend, mivel kisboltok is vannak köztük. Ezeknél az üzleteknél a boltvezetőn múlik, hogy mely boltok hogyan alakítják a nyitvatartást az ünnepek alatt. Ugyanez érvényes a Spar franchise egyes tagjaival.

A benzinkutak boltjai, és az éjjel-nappalik országszerte nyitva tartanak, mint például a Budapesten is számos üzlettel rendelkező Roni és Manna.

Ez viszont azt is jelenti, hogy pár nap, és itt a húsvét. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni az ünnepet, itt összegyűjtöttünk néhány kreatív ötletet.