Lövöldözés a metróban: több embert is súlyosan megsebesített a támadó

Forrás: MTI/EPA/Justin Lane -
lövöldözés lőtt seb támadás sérültek New York fegyveres metró füstbomba lövöldözés a New York-i metróban
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas volt a pánik tegnap New York egyik legforgalmasabb metróállomásán, amikor az egyik szerelvényen lövöldözni kezdett egy gázálarcos férfi.

A legfrissebb hírek szerint legalább 23 ember megsérült a kedden történt támadásban. A fegyveres több füstbombát is eldobott, majd lövöldözni kezdett a New York-i metró egyik szerelvényében. Az ámokfutó tíz embert megsebesített, további tizenhárman viszont akkor sérültek meg, amikor kiszaladtak az állomásról vagy belélegezték a füstöt.

Öt sebesült állapota súlyos, de nem életveszélyes – idézi a New York-i rendőrség vezetőjének szavait az MTI.

Hatalmas volt a pánik kedden a New York-i metróban Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

A hatóságok nagy erőkkel keresik az elkövetőt, akinek nem ismert az indítéka, de sikerült elmenekülnie a helyszínről. James Essig nyomozó elárulta, hogy a rendőrök megtalálták egy bérelt furgon kulcsát a helyszínen, de egyelőre nem tudják, hogy a járműnek vagy a bérlőjének van-e köze a bűntényhez.

Az előzetesen megjelent hírekkel ellentétben nincs halálos áldozata a támadásnak. A szemtanúk beszámolója szerint a fegyveres gázálarcot viselt, és a helyszínen hagyta a félautomata fegyverét, továbbá lőszereket, baltát és egy tartály benzint is találtak az egyenruhások.

A rendőrség 50 ezer dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki segít eljutni az ominózus furgon bérlőjéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.