Fogyásért kapnak bónuszt az egyik legnagyobb brókercég alkalmazottai

Forrás: Shutterstock -
fogyás BMI India botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az indiai Zerodha brókervállalat vezérigazgatója, Nithin Kamath örömmel kürtölte világgá a Twitteren, milyen jó ötlettel állt elő csapata egészségének megőrzése érdekében. Nem mindenki értett egyet vele.

Kamath szórakoztató egészségügyi programnak nevezte a felhívást, melynek keretében minden 25 alatti BMI indexszel rendelkező munkavállalóját félhavi fizetésnek megfelelő bónusszal jutalmazzák. Ismételten ugyanekkora pénzjutalmat kap majd az, aki augusztusra 24-es érték alá kerül.

Az igazgató elárulta, hogy dolgozóik átlagos testtömegindexe 25,3, az egészséges tartomány az angol Országos Egészségügyi Szolgálat szerint pedig 18,5 és 24,9 közé esik.

Forrás: Shutterstock

Rengetegen bírálták Kamath programját, mondván, egy cégnek kizárólag a teljesítménye alapján ildomos meghatároznia egy dolgozó pénzbeli juttatásainak mértékét. A kommentelők közül sokan arra is rávilágítottak, hogy a BMI nem minden esetben számít hiteles adatnak az egészséges testalkat meghatározását illetően.

Kamath azzal védekezett, hogy más cégekkel összefogva szerettek volna kitalálni egy valóban működő programot, melynek kiötlésében hivatásos vállalati tanácsadók is közreműködtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.