Letartóztatták a New York-i metrótámadás gyanúsítottját: egy 62 éves férfin kattant a bilincs

lövöldözés gyanúsított New York metró New York-i metrótámadás lövöldözés a New York-i metróban
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész világot sokkolta a New York-i metróban történt támadás, amelyben egy férfi először élesítette a füstbombákat, majd lövöldözni kezdett a tömött szerelvényen.

Az előzetes hírek még arról szóltak, hogy többen is meghaltak, de később kiderült, hogy a súlyos sérüléseket szenvedett áldozatok sincsenek életveszélyben. A metrótámadó összesen 23 embert sebesített meg, de szerencsére nem volt halálos áldozata az ámokfutásának.

A rendőrség a tett helyszínén megtalálta egy bérelt furgon kulcsát, valamint a bérlő igazolványát, így könnyű volt beazonosítani az elkövetőt. A szemtanúk személyleírása is illett a támadóra, aki narancssárga ruhát és gázálarcot viselt, miközben 33 alkalommal elsütötte félautomata fegyverét.

A hatóságok már a támadás másnapján, szerdán letartóztatták a férfit. A 62 éves Frank Jamest Manhattanban kapták el és mindenféle ellenállás nélkül sikerült őrizetbe venni. A rendőrség egyelőre nem közölte a támadás indítékát, de az kiderült, hogy James fekete nacionalista retorikával és fanatizált randalírozással kapcsolatos tartalmakat osztott meg az interneten – írja a Blikk.

A férfi várhatóan csütörtökön áll bíróság elé, ha pedig bűnösnek találják, akkor akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.