Szabadtéri tűzgyújtás okozta egy ember halálát Gyenesdiáson

Forrás: shutterstock -
halál tűzgyújtás tűz Gyenesdiás szabadtéri tűzgyújtás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Égési sérüléseibe halt bele Gyenesdiáson egy ember, akit tűzoltók hoztak ki egy szabadtéri tűz területéről - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken honlapján.

A katasztrófavédelem egységeit szerda délután riasztották azzal, hogy a Bem József utcánál, a lakóházak közelében ég az erdő aljnövényzete. A keszthelyi és badacsonytomaji tűzoltók az égő területen egy embert találtak a földön, akit kimentettek és átadtak a mentőknek.

Az MTI információi szerint egy idős férfit hoztak ki, de a katasztrófavédelem közlése szerint az áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy később meghalt.

Szabadtéri tűzgyújtás okozta egy ember halálát Gyenesdiáson - A kép illusztráció Forrás: shutterstock

A tűz egy körbekerített udvaron összehordott és meggyújtott levélkupacból indult, majd terjedt át a környező külterületre. A tűzoltók kiérkezésekor a sziklás, erősen emelkedő terepen már csaknem egy hektáron égett a száraz cserje és az aljnövényzet.

A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési körülményeit még vizsgálja, de azt is közölte, hogy Gyenesdiáson a vonatkozó önkormányzati rendelet szerint egész évben tilos az avar és a kerti hulladék égetése, így a leveleket sem lett volna szabad meggyújtani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.