Szörfösöket mentettek a balatoni vízirendőrök: a viharos szél miatt kerültek bajba

vízirendőr rendőrség vihar viharos szél Szél Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A viharos szél miatt vízen rekedt sportolókat az egyenruhások segítették partra jutni.

A rendőrségre 2022. április 16-án két segélykérés is érkezett bajba jutott szörfösökről. Az első bejelentés nyomán a balatonföldvári vízirendőrök 11 óra körül a Tihany előtti vízterületen találták meg a sportolót, aki az erős szélben a deszkára visszaállni nem tudott, csak sodródott a vízben.

Egy órával később pedig a keszthelyi vízirendőrök Vonyarcvashegy előtt siettek egy hasonló helyzetbe került férfi segítségére. Az egyenruhások a sporteszközökkel együtt mindkettőjüket biztonságban partra vitték.

Képünk illusztráció. Forrás: MTI/Varga György

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon -olvasható a police.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.