Sátán 2: Putyin szuper fegyvere a III. világháború kitöréséhez vezethet

Forrás:Russian Defence Ministry / Sputnik via AFP -
Sátán 2. rakéta ballisztikus rakéta fegyver Orosz-ukrán háború szuper fegyver világháború Putyin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elrettentésnek szánja Oroszország az új fegyvert: a Sátán-2 bevetésével az a céljuk hogy megfélemlítsék mindenkori ellenségeiket, azaz bárki, aki megtámadná, vagy csak megfenyegetné az országot, az új fegyvereket látva alaposan gondolja át, mire vállalkozik.

Az első kilövést április 20-án egy földalatti silóból hajtották végre az észak-oroszországi plesetszki űrkikötőben.

A Kreml állítása szerint a 200 tonnás, 16 000 mérföld/órás sebességű rakéta elpusztíthatja az Egyesült Királyságot, eltalálhat bármilyen célt a Földön, és 12 nukleáris robbanófejet foglal magába.

Az első kilövést április 20-án egy földalatti silóból hajtották végre az észak-oroszországi plesetszki űrkikötőben. Forrás: Russian Defence Ministry / Sputnik via AFP

Putyin legyőzhetetlennek nevezte következő generációs hiperszonikus rakétáit, melyek közé tartozik a Kinzhal és az Avangard is.

Bennfentesek szerint, amennyiben Putyin ukrajnai inváziója sikertelen lesz - és minden jel arra utal, hogy egyre több és nagyobb csapást szenvednek el az orosz csapatok a harcokban -, akkor az orosz elnök akár atomfegyverek bevetése mellett is dönthet - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.