Letartóztattak egy férfit, mert agyonvert egy barna medvét

Barna medve támadás állatkínzás Irán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Letartóztattak egy férfit, mert agyonvert egy védett barna medvét, amelyik betévedt a férfi falujába Északkelet-Iránban.

Az Ardabil tartománybeli Kenazak település lakosai kergették és ütötték a medvét, majd traktorral támadtak rá - írta a BBC hírportálja kedden az iráni Irna állami hírügynökség jelentése alapján.
A helyszínen készült fotón látható, hogy a vadat az egyik traktorkerék a földhöz szegezi, a nyaka egy földmunkagéphez van kötve. Az állatnak eltörött a lába, a csípőcsontja és a gerince is megsérült. A vadvédelmi hatóság munkatársai egy állatklinikára vitték, ahol a sérülések következtében elpusztult.
A helyi ügyész elítélte a borzalmas tettet, mely véleménye szerint felzaklatta a lakosokat.

A félhivatalos Isna hírügynökség szerint hétfőn a tartományi igaszságszolgáltatás vezetője közölte, hogy a tettest letartóztatták. A nevét nem közölték. Nem tudni, mi volt az oka, hogy a helyiek a medvére támadtak.

Irán medvepopulációja, mely a Zagrosz és Alborz hegységekben él, az élőhelyek pusztulása, a vadászat és az emberekkel való konfliktusok miatt megfogyatkozott. A fajt a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetettek között tartja számon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.