Mindig is volt kereslet a különleges ízű, extrém formájú vagy ritkaságnak számító élelmiszerekre. Ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy bárki is milliókat fizessen egy olyan gyümölcsért, amely napokon belül megromlik, ha nem fogyasztjuk el.

Sokan mégis képesek milliókat áldozni arra, hogy megkóstolhassák a világ legdrágább sárgadinnyéjét. A Japánban termesztett Yubari King két másik dinnyefajta keresztezésével jött létre, a kiváló minőségű gyümölcs pedig nemcsak tökéletesen gömbölyű, de kivétesen sima héjú is.

Forrás: Shutterstock

Az elmúlt években rendre emelkedett a Yubari King ára, és csak a japán társadalom legfelső rétege engedheti meg magának ezt a különlegességet. Elsősorban nem saját fogyasztásra vásárolják, hanem ajándékba adják, ugyanis rendkívül esztétikus látványt nyújt fadobozba csomagolva.

Egy 2008-as japán aukción 2,5 millió jent kértek a sárgadinnyéért (6,8 millió forint), míg a legmagasabb árat egy tokiói cég fizette ki egy pár gyümölcsért 2019-ben. A vállalat 5 millió japán jent, átszámítva 13 és fél milió forintot költött a luxusdinnyére – írja az nlc.