repülőgép szerencsétlenség baleset tragédia utasszállító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről az egyiptomi Kairóba tartott az az Airbus A320-as, amely a Földközi-tengerbe zuhant Krétától délre 2016 májusában. A tragédiát valószínűleg a pilóta okozta, aki rágyújtott vezetés közben.

A gép egy éles kanyart írt le a levegőben, majd zuhanni kezdett. Az áldozatok között britek, franciák, egyiptomiak, irakiak és kanadaiak is voltak. A repülő feketedobozát a görög partoknál találták meg, a keresésben az amerikai haditengerészetet is bevonták.

A hivatalos vizsgálatok a napokban zárultak le. Megálapították, hogy a balesetet a pilóta okozta, aki a fülkében rágyújtott. A cigarettafüst miatt kigyulladt a vészhelyzeti maszk, amiből szivárgot az oxigén, mert egy karbantartó mérnök korábban normálról vészhelyzetire állította azt - írta a The Sun.

A szakértők jelentését most a francia fellebviteli bíróság vizsgálja.

Április elején landolás közben tört ketté egy repülőgép, arról az esetről videó is készült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.