Új bizonyítékokra bukkantak az eltűnt kislány, Madeleine McCann ügyében

Forrás: AFP/Handout -
gyermekrablás eltűnés Portugália nyomozás bizonyíték Madeline McCann gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 15 évvel ezelőtt történt feltételezett gyermekrablás ügyében a német ügyészség döntő bizonyítékkal állhat elő. 

A brit kislány, Madeleine McCann még nem volt négy éves, amikor 2007. május 3-án eltűnt a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Szülei a gyermeket az egyik földszinti hálószobában hagyták, míg elmentek a barátaikkal egy az apartmantól 120 méterre lévő étterembe.

Madeleine McCann, az eltűnt brit kislány Forrás: AFP/Handout

A portugál rendőrség először úgy gondolta, hogy a kislányt elrabolták, ám további nyomozás után a nyomozók kijelentették, hogy feltételezésük szerint a gyermek a szobában halt meg, még azelőtt, hogy elvitték volna onnan.

A nyomozás közel tizenöt éve folyik Madeleine ügyében, mégsem sikerült kideríteni, hogy valójában mi történt vele az ominózus napon.

Az áttörés az eltűnés 15. évfordulóján következett be, az ügyészek állítólag készen állnak a vádemelésre a 45 éves, pedofília miatt elítélt Christian Brückner ellen, akit a német rendőrség 2020 júniusában nevezett meg először az ügy gyanúsítottjaként.

Idén május elején újabb fordulat következett be: állítólag a német ügyészek új bizonyítékokat találtak a férfi ellen.

„Új tényeket és új bizonyítékokat találtunk. Ez nem törvényszéki bizonyíték, de bizonyíték, ami alapján biztosak vagyunk benne, hogy Brückner Madeleine McCann gyilkosa. Biztosak vagyunk benne, hogy ő ölte meg Madeleine-t " - hangzott el a portugál televízióban Hans-Christian Wolters, a német nyomozás vezetőjének szájából.

A folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva ennél több információt nem osztottak meg a közvéleménnyel, ám találgatások szerint az új bizonyíték a Brückner furgonjában talált árulkodó vérfoltokhoz köthető - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.