Gyászol Ukrajna: egy 14 éves ukrán kisfiú saját életét feláldozva mentette meg idős szomszédjait

idős szomszédok Ukrajna kisfiú gyász Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csitulnak a harcok Ukrajnában. A több mint két hónapja tartó orosz offenzíva során számtalan katona és ártatlan civil is életét vesztette, köztük sok gyermek. Ukrajna most legújabb nemzeti hősét, egy mindössze tizennégyéves kisfiút gyászolja.

Vjacseszlav Jalisov a telefonján kapta az értesítést arról, hogy hamarosan légitámadás éri Odesszát. A kisfiú azonban ahelyett, hogy biztonságos helyre futott volna, körbeszaladt a környéken, hogy értesítse a veszélyről idős szomszédjait. Felkereste azokat az embereket, akikről sejteni vélte, hogy nincs mobiljuk, így a közelgő támadásról sem értesülhettek az erre a célra létrehozott applikáción keresztül.

A 14 éves kisfiú figyelmeztetésének hála az idős szomszédok biztos helyen vészelték át a támadást, viszont Jalisovot hazafelé tartva eltalálta a lezuhanó törmelék. A fiú a helyszínen életét vesztette, édesapja, aki az ukrán légierő tagja, a közösségi oldalán Ukrajna hősének nevezte a gyermekét – írja a Blikk a Mirror cikke alapján.

Az április végi adatok szerint több mint 650 ezer menekült érkezett Magyarországra: senki sem tudja, meddig húzódik még az orosz-ukrán háború.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.