Két ember meghalt, 18-an megsérültek egy házrobbanásban

Forrás: HaZZ -
Spanyolország tragédia robbanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két ember meghalt, 18-an megsérültek, miután robbanás történt egy belvárosi lakóházban a spanyol fővárosban - közölte újságírókkal José Luis Martínez Almeida madridi polgármester a helyszínen pénteken.

A városvezető tájékoztatása szerint a két áldozat holttestét órákig tartó kutatás után az épület udvarán találták meg a tűzoltók, több tonnányi rájuk omlott törmelék alatt.

A La Sexta kereskedelmi televízió értesülése szerint

a 21 és 27 éves férfi a négyszintes épület legfelső emeletének egyik lakásában végzett vízvezeték-szerelési munkálatokat. Gázszagot éreztek, ezért lementek a földszintre, hogy elzárják a gázcsapot, amikor a robbanás bekövetkezett.

Két ember meghalt, 18-an megsérültek egy házrobbanásban - A kép illusztráció Forrás: HaZZ

A 18 sérült többségét a helyszínen ellátták a mentősök, négy embert kellett kórházba szállítani. Egy 84 éves férfi sérülései olyan súlyosak, hogy intenzív osztályon kezelik.

A hatóságok lezárták a lakóházat, amelyben szerkezeti károk keletkeztek, és tartani lehet attól, hogy összedől. A detonáció több környező épületben, valamint az utcán parkoló autókban is kárt okozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.