Gyászol Hollywood: 80 éves korában elhunyt a legendás színész

Forrás: Shutterstock -
Twin Peaks Kenneth Welsh gyász halálhír sorozatszínész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig pár héttel nyolcvanadik születésnapja után örökre lehunyta szemét Hollywood egyik legismertebb színésze, aki megannyi sorozatban feltűnt több évtizedes pályafutása során.

Kenneth Welsh május ötödikén vesztette életét, a hírt a kanadai színészszakszervezet közölte az egyik legnagyobb közösségi oldalon, a Twitteren.

Welsh a közel hat évtizedes pályafutása során nemcsak a kamerák előtt mutatta meg tehetségét. Karrierje elején még színpadi színész volt, később fordult csak a filmezés felé és ezek a nagy munkák hozták meg számára a világhírnevet. Az elmúlt években feltűnt többek között az X-Aktákban, a Feketelista és az Ügyvédek című sorozatokban, de láthattuk őt a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült Aviátorban és számos nagy mozifilmben is.

A legismertebb munkája azonban az itthon is kultikusnak számító krimiben, a Twin Peaksben volt, ahol az egyik gonosz figurát, Windom Earle-t alakította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.