Karambol a csepeli halálkereszteződésben: szörnyű részletekről számolt be egy szemtanú

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
Karambol koraszülött Csepel baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csepeliek nemes egyszerűséggel halálkereszteződésnek hívják a Széchenyi és a Kassai utca találkozását, nem véletlenül. 

Május 7-én szombaton késő éjjel egy öt hónapos koraszülötthöz siető mentőautó és egy személygépkocsi ütközött Csepelen. Előbbi az oldalára borult, utóbbi pedig totálkárosra tört. Az eseményeket egy Zsolt nevű szemtanú tolmácsolta a Borsnak.

Tűzoltók dolgoznak az összetört járművek műszaki mentésén a XXI. kerületben, Csepelen 2022. május 7-én éjszaka. A Széchenyi István utca és a Kassai utca kereszteződésében történt balesetben mentőautó és személygépkocsi ütközött. A mentőautó megkülönböztető fény- és hangjelzést használt, egy ember meghalt, többen megsérültek. MTI/Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Mint kiderült, az autóban egy házaspár ült gyermekükkel és annak barátjával. Az apa életét vesztette, az asszonyt és a fiúkat súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A mentősök enyhébb sérüléseket szenvedtek, őket a kollégáik egy másik mentőkocsival vitték el a helyszínről.

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász-ügyvéd a Borsnak elmondta: a megkülönböztető jelzés – legyen az fény- és hangjelzés, vagy csupán fényjelzés – feljogosítja a használóját többek között arra, hogy átmenjen a piroson, a stoptáblánál ne álljon meg, és túllépje a megengedett sebességhatárt, igaz, szigorú megkötésekkel.

– mondta a szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.