Rossz hírt közölt az Apple: megszűnik az egyik legnépszerűbb termékük

Forrás: Getty Images/2004 Getty Images/Justin Sullivan -
megszűnik az iPod iPod iPhone megszűnés Apple Steve Jobs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai techvállalat vezetősége úgy döntött, hogy leállítják egyik kedvelt termékük gyártását és két évtized után kivonják a piacról azt, amely egykor milliókat hozott a konyhára.

Az Apple 2001-ben dobta piacra az iPodot, amely forradalmasította a zeneipart. A legendás zenelejátszó az indulásakor ezer zeneszámot tudott tárolni, kis helyen elfért és a tulajdonosaik bármikor, bárhol meghallgathatták kedvenc nótáikat. Az iPhone és az Apple online zenei szolgáltatásának megjelenésével azonban leáldozott az iPod fénykora.

Forrás: Getty Images/2004 Getty Images/Justin Sullivan

Ma már nincs szükség MP3-lejátszóra vagy iPodra a zenehallgatáshoz, elég hozzá az okostelefonunk, melyre ingyen letölthető a Spotify és a YouTube Music applikáció is. Ezeken a platformokon többmillió zeneszám található, akárcsak az Apple Musicon.

A techóriás ugyan leállítja az iPod gyártását, azonban az árusítását nem szüntetik be, azaz mindaddig kapható lesz, amíg végleg el nem fogy a boltok polcairól – írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.