Milliókat csigázott fel a rejtély: valóban ajtónyílást fotóztak a Marson?

Forrás: Shutterstock -
NASA rejtély Mars földönkívüli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyítékot találtak a földönkívüliek létezésére, vagy csak optikai csalódás áldozatai lettek a NASA új fotóinak szemrevételezői? Ezen a kérdésen pörögnek jelenleg az űrkutatás iránt érdeklődő internetezők.

A Curiosity marsjáró nemrég érdekes felvételeket továbbított a kormányhivatal felé: olybá tűnik, hogy a szemcsés fekete-fehér képeken egy kőfalba vájt téglalap alakú ajtónyílás szerepel.

Forrás: NASA

Az élénk fantáziával megáldott összeesküvéselmélet-hívők már el is kezdték szövögetni az építészeti műveltséggel bíró marslakókról szóló teóriáikat, míg a tudományos magyarázat pártolói egyszerű sziklahasítékra gyanakszanak, melyre egy bolygórengés is rásegíthetett.

A racionális elméletet támasztja alá, hogy május 4-én a tudósok a Mars általunk ismert történetének legkomolyabb rengését jegyezték fel, ám azt egyelőre nem sikerült kideríteniük, pontosan hol történt és mi okozta azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.