Szombaton megbénul a fővárosi közlekedés: itt várhatóak lezárások és korlátozások

Fotó: Polyák Attila - Origo -
korlátozás lezárás főváros Budapest közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendezvény miatt közlekedési korlátozások lesznek szombaton a Kossuth Lajos téren és a Kálvin tér környékén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A korlátozások érintik a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamos, a 15-ös, a 115-ös autóbusz és a 83-as trolibusz közlekedését is. A 2-es és a 2M villamos péntektől szombat éjfélig a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között nem közlekednek.

Szombaton várhatóan 7.30 és 10.15 között lezárják a Vámház körutat. Az Üllői utat a Corvin-negyed és a Kálvin tér között, valamint a Múzeum körutat teljes szélességében és hosszában is lezárhatja a rendőrség, ekkor az Astoriánál és a Corvin-negyednél elterelik a forgalmat.

Péntektől már módosult és szombaton is érvényben lesz a 2-es és a 2M villamos megváltozott útvonala, mindkét járat csak a déli végállomások (Közvágóhíd, Keleti pályaudvar) és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.

Fotó: Polyák Attila - Origo
  • A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos csak a budai oldalon, a dél-budai végállomások (Városház tér, Savoya Park, Kelenföld vasútállomás) és a Döbrentei tér között közlekedik szombaton 7.30 és 10.15 között.
  • A 15-ös és a 115-ös busz csak az északi végállomások (Gyöngyösi utca, Göncz Árpád városközpont) és a Ferenciek tere között jár.
  • A 83-as trolibusz az Orczy tér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között közlekedik.

A zárásokkal kapcsolatos aktuális információk megtalálhatók a BKK honlapján, és a járatokkal kapcsolatos változások a BudapestGO alkalmazásban is nyomon követhetők – írták.

Szombaton lesz Novák Katalin köztársági elnök ünnepélyes beiktatása, amely a Kálvin téri református templomban ökumenikus istentisztelettel kezdődik, beiktatási ünnepi beszéde pedig a Kossuth téri díszceremónián hangzik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.