katasztrófavédelem tűz Kondoros halálos lakástűz tanya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy holttestet és egy korábbi tűz nyomait fedezték fel hétfő délután a Békés megyei Kondoroson, egy régi tanyaépületben - tájékoztatta az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Mukics Dániel közleményében azt írta, hogy egy idős férfi napok óta nem adott magáról életjelet, ezért rendőrök hatoltak be az épületbe, ahol megtalálták a holttestét és a tűz nyomait.

A kétszázötven négyzetméteres tanyaépület egyik húsz négyzetméteres szobájában volt a tűz, egy ágy és annak környezete égett.

Halálos tűz volt egy kondorosi tanyán - A kép illusztráció Forrás: shutterstock

Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. A katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indított a tűz keletkezési körülményeinek tisztázása érdekében.

A szóvivő emlékeztetett, hogy sokszor egyedül élő, idős emberek válnak a lakástüzek áldozatává. Füstérzékelő működtetésével elkerülhetőek volnának az ilyen esetek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.