Pezsgősdugóval lőtte ki saját szemét ünneplés közben a győztes kerékpáros

ünneplés szemsérülés Giro d'Italia Biniam Girmay pezsgőspohár pezsgő szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sportoló nem sokáig ünnepelhette győzelmét, ugyanis majdnem megvakította magát a pódiumon.

A Giro d'Italia a világ egyik legfontosabb biciklis körversenye a francia Tour de France és a spanyol Vuelta mellett. Az olasz futam idén Magyarországról indult és ez volt az oka annak, hogy május első heteiben számtalan versenykerékpárost láthattunk szerte az országban. A sportolók már Olaszországban járnak és tegnap a tizedik szakaszt zárták a 21-ből.

A szakasznyertes Biniam Girmay volt, aki első fekete-afrikaiként aratott győzelmet a Giro d'Italián. A rekordjának azonban csak pár percig örülhetett, ugyanis a pódiumra felvitt pezsgő dugójával úgy szemen lőtte magát, hogy rövid időre el is veszítette a látását – adta hírül a Cyclingnews.

Girmay-t kórházba szállították, ahol a vizsgálat után kiderült, hogy bevérzett az elülső szemcsarnoka. A sérülés nem veszélyezteti a szemgolyót, ám az ehhez hasonló balesetek könnyen nagyobb károkat is okozhatnak. A kerékpáros csapata még nem közölte, hogy Girmay szerdán folytatni tudja-e a versenyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.