Elgázolt egy embert a Nyugatiba tartó vonat: órákra megbénult a vonatközlekedés

vonatbaleset gázolás baleset Nyugati pályaudvar Breclav MÁV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vonatbaleset történt szerdán reggel Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között.

A csehországi Braclavból a Nyugati pályaudvarra tartó Metropol EuroCity vonat elgázolt egy embert nem sokkal reggel 9 óra előtt – adta hírül a Mávinform.

A nemzetközi vonat utasait a Katasztrófavédelem munkatársainak segítségével átszállították egy másik szerelvényre. A helyszínelés ideje alatt Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok, ezzel esetenként 15-20 perccel is megnövekedhetett a menetidő.

Forrás: Ripost

A helyszínelést 12 órára fejezték be a szakemberek és ismét megindulhatott a vasúti forgalom mindkét vágányon Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között. A menetrendszerinti közlekedés várhatóan a kora délutáni órákra helyreállhat a szobi vonalon.

A gázolás áldozatának állapotáról a Mávinform nem adott tájékoztatást, a Blikk viszont arról ír, hogy elhunyt az illető.

Az utóbbi időben egyre több a baleset a vasúti átjárókban is, és ezek évek óta kizárólag a figyelmetlen autósok és gyalogosok hibájából történtek. A MÁV ezért mindent megtesz, hogy tudatosítsa az emberekben, legyen mindenki körültekintő. Nemrég mi is összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat és szabályokat, amelyeket betartva elkerülhetőek a balesetek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.