Fogadjunk, még sosem láttad, hogyan készülnek a rendszámtáblák: less be a kulisszák mögé

rendszám kulissza videó Tiktok rendszámtábla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden országnak megvan a saját rendszámtábla-formátuma, és szigorú szabályok írják elő, milyen betűtípust, színt és hány karaktert használhatnak az egyedi autóazonosító megalkotásakor. Magyarországon hamarosan forgalomba kerülnek az első új típusú rendszámok, így sokakat érdekelhet az is, hogyan készülnek az autókra szerelt táblák.

Habár a formátum minden országban más, a rendszámok elkészítése vélhetően nagyon is hasonló módon történhet. A népszerű videómegosztó platformra, a TikTokra felkerült egy felvétel, melyen egy német gépjármű-ügyintéző ügynökség alkalmazottja megmutatja, hogyan is készülnek a rendszámtáblák.

@city66kiosk Ganz leicht #foryou#foryoupage#viral#fürdich#kennzeichen#kfz#gelsenkirchen♬ Famous piano songs for comedy and cooking programs - moshimo sound design

A videón az látható, amint a munkatárs az űrlapról leolvassa a kívánt azonosítót, majd összeválogatja a nyomtatáshoz szükséges mintákat. Ezekkel a sablonokkal hozzák létre a jól ismert dombornyomásos táblákat. A művelet után egy másik gép segítségével festik feketére a síkból kiugró karaktereket.

A TikTokon nemcsak a táncos és vicces videók hódítanak, hanem az informatív tartalmak is. Nemrég arról készült anyag, hogyan érdemes zoknit hajtogatni vagy brokkolit főzni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.