Tornádó pusztít Németországban: sokan megsérültek

Forrás: Shutterstock -
vihar Németország tornádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tornádókban és viharokban 57 ember sérült meg szombatra virradóan Németországban, főleg az északnyugati Észak-Rajna-Vesztfália tartományban - közölték a hatóságok.

A nevezett tartományban három helyen pusztított tornádó: Paderbornban, Lippstadtban és Höxter egyik kerületében, Lütmarsenben, és heves viharok voltak Észak-Rajna-Vesztfália más részein és más tartományokban is.

Forrás: Shutterstock

A sérülések közül 43 Paderbornban történt. Ott több ember állapota súlyos, egyé pedig életveszélyes, őt helikopterrel a bielefeldi kórházba szállították. Bajorországban 14-en sérültek meg, köztük több iskolás gyerek egy faházban. Számos fa kidőlt, anyagi kár keletkezett, főleg épületekben; a vihar után jelentős mennyiségű törmeléket és szemetet kell majd eltakarítani - közölte a rendőrség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.