Matthew McConaughey megszólalt a texasi iskolai lövöldözésről: "Nincs többé kifogáskeresés"

gyilkosság Iskolai lövöldözés Texasban Uvalde iskolai lövöldözés Texas tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, iskolai lövöldözés volt a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt. 19 diák és két tanár vesztette életét a támadás során. A feltételezett elkövető, a 18 éves Salvador Ramos szintén meghalt.

Matthew McConaughey Instagram-oldalán reagált az esetre. A színész Uvalde városában született, és korábban fontolgatta, hogy elindul Texas kormányzói posztjáért, így fontosnak tartja, hogy felszólaljon ezekben az ügyekben.

"Az igazi felhívás most az, hogy minden amerikai hosszabban és mélyebben nézzen a tükörbe, és kérdezze meg magától: mi az, amit igazán értékelünk? Hogyan oldjuk meg ezt a problémát? Milyen apró áldozatokat hozhatunk ma egy egészségesebb és biztonságosabb nemzet, állam és szomszédság megőrzéséért? Nincs többé kifogáskeresés, és nem fogadhatjuk el ezeket a tragikus eseményeet status quo-ként" - írja a színész.

"Amerikaiként, texasiként, anyaként és apaként eljött az idő, hogy újraértékeljük és újratárgyaljuk szükségleteinket" - írja, utalva a fegyverbirtoklási jogok újraértelmezésére.

Nem ez az első alkalom, hogy Matthew McConaughey felszólal a fegyvertartás reformja mellett. Még 2018-ban beszélt arról, hogy sok olyan barátja van, aki imádja a fegyvereket, és ő is sok vadászaton vett részt gyerekkorában. Ugyanakkor őt megtanították arra, hogyan kell helyesen birtokolni a fegyvereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.