Kiderült, mikor helyezik végső nyugalomra az ejtőernyős balesetben elhunyt Gál Szabolcsot

temetés ejtőernyős ugrás baleset Gál Szabolcs ejtőernyős baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal magyar katona egy áprilisi ejtőernyős gyakorlat során szenvedett súlyos sérüléseket, amikor hatalmas sebességgel a földbe csapódott.

Gál Szabolcs főtörzsőrmester a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottjának volt a tagja, aki nemcsak tapasztalt ugró, de világbajnok is volt és több mint 5500 ugrással rendelkezett. Az egy hónappal ezelőtti gyakorlat során vélhetően kicsúszott a kezéből az ernyő kupolájának irányító zsinórja, ez okozhatta a tragédiát.

A honvéd életéért napokon át küzdöttek az orvosok, megműtötték és több operáció is várt volna rá. A család és a szakemberek is bizakodóak voltak. Május 11-én azonban megtörtént a baj, és a gondos ápolás ellenére Gál Szabolcs életét vesztette.

A búcsúztatójára május 31-én, Szolnokon a Tiszavirág Arénában kerül sor katonai tiszteletadással. A Magyar Honvédség arra kéri a gyászolókat, hogy kegyeletüket egy szál fehér virággal fejezzék ki – írják a közösségi oldalukon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.