Elképesztő videó: sosem látott felvételt közölt a NASA a Marsról

NASA Mars Ingenuity
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb érdekes videót tett közzé a NASA a Marsról, ahol nem csak a Perseverance marsjáró végez felderítéseket, hanem az Ingenuity helikopter is dolgozik.

Az Ingenuityt eredetileg 30 napos próbaüzemre tervezték, de rekordot döntött: 704 métert tett meg a Mars légkörében 10 méter magasan, 19 km/h-s sebességgel. Ez az első repülő eszköz, amit ember küldött a Marsra, és bebizonyította, hogy a vörös bolygón is lehetséges a repülés. Müködésének megfigyelésével a tudósok arra vonatkozóan kapnak információkat, hogyan tervezhetnek más bolygókra is közelekdési eszközöket. Az Ingenuity nem végez méréseket, felvételeket viszont készít, így mindenki megnézheti, milyen a Mars felülete 10 méter magasságból - írja a Mirror.

Pár hete arról szóltak a hírek, hogy egy ajtót találtak a Marson, ami látszólag egy domb belsejébe vezet. A felvételeket a Curiosity továbbította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.