Gál Szabolcs egy áprilisi ejtőernyős gyakorlat során hatalmas sebességgel csapódott a földbe. Az orvosok hosszú időn át küzdöttek az életéért, de végül nem sikerült megmenteniük a kétgyermekes családapát.

Fiatal kora ellenére rendkívüli tapasztalattal rendelkezett Gál Szabolcs. 32 éves korára közel 6000 alkalommal ugrott ki repülőgépből, és nemcsak a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottjának volt a tagja, de szakmája világbajnokának is számított. A tragédiát vélhetően az okozta, hogy kicsúszott a kezéből az ernyő kupolájának irányító zsinórja.

A remek kiképző hírében állt Gál főtörzsőrmestert a Magyar Honvédség nevében dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy búcsúztatta.

Amikor Gál Szabolcs a helikopter ajtajában állt, akkor a fedélzeten soha senki nem aggódott azért, hogy rossz helyre ugrik. Mikor megnézte, leellenőrizte a felszerelést, tudtuk, hogy az ejtőernyő ki fog nyílni. Nagyon sokat segített abban, hogy szakmailag én is előrelépjek. Amikor légcellával kezdtem ugrani, az ő hangját hallottam a fülemben: mikor merre forduljak, mikor kezdjek el kilebegtetni"

– idézik a beszédet a honvedelem.hu-n.

A búcsúztató során a díszalegység kíséretében, katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra Gál Szabolcsot.