Több drogot is legalizáltak Kanadában: ezért döntöttek így

Forrás: https://www.hazipatika.com/psziche/fuggosegek/cikkek/meddig_maradnak_a_szervezetben_a_drogok/20160205104917 -
drog legalizálás Kanada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ideiglenesen többféle kábítószert is lehet majd kis mennyiségben birtokolni a kanadai Brit Columbiában. Carolyn Bennett mentális egészségügyi és szenvedélybetegségekért felelős miniszter megmagyarázta a döntés okát. 

Az új szabályozás szerint a felnőttek összesen 2,5 gramm opioidot, kokaint, metamfetamint és MDMA-t tarthatnak majd maguknál, az intézkedés egyelőre három évig lesz érvényben - írja a BBC.

A hírportál arról számol be, hogy 2021-ben több mint kétezren vesztették életüket túladagolás miatt. Carolyn Bennett mentális egészségügyi és szenvedélybetegségekért felelős miniszter véleménye szerint a szerhasználók gyakran a büntetőjogi felelősségtől való félelem miatt nem kérnek orvosi segítséget a leszokáshoz.

Ezentúl, akiknél a meghatározott mennyiségen belüli drogot találnak, nem tartóztatják le, viszont tájékoztatják őket, hova fordulhatnak segítségért.

Forrás: https://www.hazipatika.com/psziche/fuggosegek/cikkek/meddig_maradnak_a_szervezetben_a_drogok/20160205104917

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.