Többen meghaltak a viharban, amely az Agatha hurrikánt kísérte

Forrás: MTI/EPA/EFE/Luis Villalobos -
Kuba Agatha hurrikán halálos áldozatok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heves viharok és esőzések sújtották Kubát pénteken a térségen átvonuló Agatha hurrikán kíséretében, a zord időjárásnak két halálos áldozata van - közölték a kubai katasztrófavédelmi hatóságok.

A szigetország nyugati és középső részében meghaladta a 200 millimétert a lehullott eső mennyisége - közölte a kubai meteorológiai intézet.

A viharok Havannát is elérték, ahol egy 69 éves férfi meghalt egy összedőlő házban, egy másik pedig megsérült. Nem messze a fővárostól még egy halálos áldozatot követelt a szél és az eső, a nyugati Pinar del Río tartományban pedig eltűnt egy ember.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Luis Villalobos

Havannában 40 ház részben összedőlt, 2500 embernek el kellett hagynia otthonát. A térségben 50 ezer ember ideiglenesen áramszolgáltatás nélkül maradt.

Kubában még szombatra is jelentős esőket jeleznek előre, és a vihar a hétvégén várhatóan eléri az egyesült államokbeli Floridát is.

Az Agatha hurrikán a hét elején tíznél több emberéletet követelt Mexikóban, de a hét második felére vesztett erejéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.