A pénteki viharok után vasárnap este is heves zivatarok várhatók: elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, hatalmas pusztítást végzett a vihar Vas megyében. Volt, ahol dió nagyságú jég hullott az égből, máshol tetőket bontott meg és fákat döntött ki a szombati vihar: a tűzoltók csaknem száz riasztást kaptak.

Zivatarveszély miatt vasárnapra elsőfokú, citromsárga riasztástadott ki a meteorológiai szolgálat -írja a katasztrófavédelem.

Az érintett területeken az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Mint írják, délután a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket néhol rövid idő alatt 20-30 mm csapadék, kisméretű jég, valamint ~50-70 km/h-s szél kísérhet.

Forrás: Mudra László - Origo

Estétől, késő estétől elsősorban a Nyugat-Dunántúlon várhatóak zivatarok, valamint a Dunántúl keleti részein és a középső országrészben is lehet dörgés, villámlás. A meteorológiai szolgálat ezeken a területeken is erős, viharos széllökésekre és jégesőre figyelmeztet.