Többen életüket vesztették a hétvégén egy könnyűzenei fesztiválon

Forrás: Shutterstock -
Románia drog fesztivál tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntek este hét fiatal került kórházba, hárman közülük súlyos állapotban, miután illegális szereket fogyasztottak a könnyűzenei fesztiválon.

A Digi24.ro beszámolója szerint péntek este hét fiatal került kórházba, hárman közülük súlyos állapotban, miután illegális szereket fogyasztottak a bukaresti könnyűzenei SAGA fesztiválon. Ketten meg is haltak közülük, egyikük még pénteken éjszaka, másikuk pedig szombaton.

Egy 25 éves moldovai fiatalember halt meg péntek este. A fiatalembert szív- és légzés-leállásos állapotban szállították a Szent Pantelimon kórházba, de még úton a kórház felé a mentőautóban halottnak nyilvánították

– erősítette meg a Gândul.ro-nak Alis Grasu, a mentőszolgálat vezetője. Egy másik fiatalember, aki a Pantelimon kórház toxikológiai osztályán feküdt az intenzív osztályon, és szintén a fesztiválról került a kórházba, a Gândul.ro szerint szombaton halt meg.

ecstasy drog Nem telhet el buli egy kis kábítószer nélkül - avagy így bulizik a Z generáció Forrás: Shutterstock

Összesen több mint 30 ezren vettek részt mind a péntek esti, mind a szombat esti SAGA technozenei fesztiválon, amely június 3–5. között zajlott a bukaresti Nemzeti Arénában.

A SAGA Fesztivál szervezői közleményben erősítették meg, hogy péntek este „sajnálatos események" történtek, és hangsúlyozták, hogy a helyszínre érkező mentőszolgálat azonnal intézkedett. A szervezők azt is elmondták, hogy „zéró toleranciát" tanúsítanak a droghasználattal szemben.

"A SAGA fesztivál számára a résztvevők biztonsága a legfontosabb. Ezért mindig megteszünk minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy megelőzzünk mindenféle incidenst. A rendezvény területének bejáratánál a biztonsági csapatok minden belépő személyt alaposan ellenőriznek" – közölték a fesztivál szervezői. Közleményükben elmondták: „A SAGA Fesztivál teljes mértékben ellenzi a tiltott szerek használatát, és zéró toleranciát tanúsít azok birtoklásával és az ilyen viselkedéssel szemben. Ezért minden eszközzel igyekszünk a nyilvánosságot e tekintetben felvilágosítani."

Ugyanakkor hozzátették, a SAGA Fesztivál a zenéről, a baráti találkozásokról, a résztvevők biztonságáról és tájékoztatásáról szól, ezért ismét arra kéri a fesztiválozókat, hogy

"életveszélyes stimulánsok és egyéb, az egészségüket, testi és erkölcsi épségüket károsító szerek nélkül élvezzék egy ilyen rendezvény élményét."
- írja a Maszol.ro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.