Gulyás Gergely bejelentette: ekkor dönt a kormány az árstopok megújításáról

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
Gulyás Gergely árstop döntés kormány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az árstopok megújításáról június közepéig dönt a kormány – írta közösségi oldalán Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy minden árstopról külön hoz döntést a kormány. Hozzátette, ezek jó intézkedések, ezért szeretnék őket továbbra is fenntartani.

Mint ismert, a kormány által korábban július elsejéig meghosszabbított élelmiszerárstop-intézkedéseknek köszönhetően a termelői árak jelentős emelkedése ellenére sem kell súlyos összegeket fizetniük a magyar vásárlóknak.

Gulyás Gergely bejelentette: ekkor dönt a kormány az árstopok megújításáról Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az árstop február elsején lépett hatályba, azóta pedig az energiaválság mellett az orosz–ukrán háború is jelentős szerepet játszott abban, hogy Európa-szerte rohamos drágulás ment végbe az élelmiszerek piacán. A benzinárstopot 2021. november 11-én jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter és 15-én lépett hatályba az intézkedés. A rendelet 480 forinton rögzítette a 95-ös oktánszámú benzin árának felső határát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.